ВЕЛИКИ УСПЕХ РВАЧА “ПРОЛЕТЕРА” И РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ НА СВЕТСКОМ КУПУ, ЧЕСТИТКЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Петорица рвача зрењанинског Пролетера су наступила за репрезентацију Србије на Светском купу у грчко-римском стилу, који се одржава у Београду – Себастијан Коломпар, Кристијан Фрис, Виктор Немеш, Зураби Датунашвили и Михаил Каџаја, и за своју земљу освојили три бронзане медаље – Кристијан Фрис, Виктор Немеш и Зураби Датунашвили

Тим поводом честитке Рвачком клубу “Пролетер” и освајачима медаља упутио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, истакавши да најтрофејнији градски спортски колектив наставља да репрезентује свој град и нашу земљу на најбољи могући начин.
– Богатој збирци светских трофеја додали сте још три вредна одличја и по ко зна који пут доказали да сте међу најбољима у најјачој конкуренцији. У име града Зрењанина и у своје лично име честитам Фрису, Немешу и Датунашвилију на освојеним медаљама, а Рвачком клубу “Пролетер” упућујем честитке за остварене резултате и континуитет у високостручном спортском и тренажном раду. Ви сте један од важних чинилаца због којих је наш град проглашен “Европским градом спорта 2021. године” – поручио је зрењанинском рвачком колективу градоначелник Салапура  

 Кристијан Фрис се наступом на Светском купу опростио од дреса репрезентације, и то на најбољи могући начин – медаљом. Градоначелник се захвалио Фрису на постигнутим резултатима током каријере, крунисаним освајањем европског злата, бронзе и светске бронзе.  

Првог такмичарског дана Светског купа репрезентацији Србије су припале две бронзане медаље које су освојили Виктор Немеш (77 кг) и Зураби Дауташхвили (87 кг), док је другог дана Кристијан Фрис освојио треће место у категорији до 60 кг. Ово је изузетан резултат, будући да на овом шампионату учествује 51 земља са 505 учесника са свих континената и турнир је, практично, у рангу светског шампионата првобитно планираног да се одржи у Београду у овом термину.

 На такмичењу се, пласманом на 8. место, од активног рвања опростио и прослављени репрезентативац, олимпијски и светски шампион Давор Штефанек, који је неке од најзначајнијих успеха у каријери постигао управо као члан “Пролетера”.

 Фотографије: Рвачки савез Србије, Рвачки клуб „Пролетер“

Извор: Град Зрењанин