„ВЕЉКОВА“ ШКОЛА ДОБИЛА УЧИОНИЦУ НА ОТВОРЕНОМ

У Основној школи „Вељко Дугошевић“ у Руми отворена је летња учионица на отвореном, пројекат чија је реализација почела овог пролећа. Учионица је површине 50 метара квадратних, а вредност инвестиције је близу 700.000 динара. Пројекат учионице на отвореном реализован је средствима Општине Рума, донатора, родитеља и залагањем тима наставника.

„Овај пројекат који смо дуго планирали, остварили смо га са радитељима, људима добре воље, пријатељима школе, са локалном заједницом. Вељкова школа брине о деци, о томе да буду напољу, да усвајају здраве стилове живота. Већ имамо справе у дворишту за вежбање, постављене су клупе од палета. Све је то у циљу да деца буду у покрету и да се друже и играју, а ова летња учионица служиће за обављање наставе ликовног, музичког, различитих радионица кад год је то могуће“, каже директорка ОШ „Вељко Дугошевић“ Јасмина Вукановић.

„Ово је прва летња учионица у граду, док у већини сеоских школа их имамо. Локална самоуправа подржава све оно што доприноси побољшању квалитета наставе, али и бољим условима боравка ученика у школама“, истакао је Светислав Дамјанчук, шеф Одељења за друштвене делатности.

Причу о учионици на отвореном покренуо је наставник физичког, Дејан Ловчанин, а испратиле су га колеге Марија Ратковић, Илија Којић, Биљана Кљајић, који су прикупили средства и организовали рад како би летња учионица могла бити спремна за ђаке. А деца, по природи, радују се настави на отвореном.

Извор : Општина Рума