ВЛАДИМИР БАТЕЗ ПОСЕТИО НОВИ КНЕЖЕВАЦ

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је 8. фебруара Нови Кнежевац и разговарао са председником општине др Радованом Уверићем и народним послаником Радованом Јанчићем. Том приликом било је речи о уређењу спортске инфраструктуре на територији новокнежевачке општине, са посебним акцентом на партерном уређењу спортског терена на Смиљевачи. Предвиђено је уређење простора и околине рукометног и кошаркашког игралишта на Смиљевачи. Пројектом је планирано опремање, постављање расвете, изградња пешачких стаза и теретане на отвореном, као и простора за дечје игралиште, са комплетним мобилијаром.
Владимир Батез је, потом, присуствовао потписивању уговора за доделу средстава спортским клубовима и удружењима грађана из буџета општине за 2018. годину. Према речима председника општине др Уверића ове године је, за спорт, из буџета општине издвојено 6,48 милиона динара (у складу са тренутним могућностима), што је више него лане, када је издвојено 5,7 милиона динара. А, на јесен ће бити расписан још један конкурс за клубове и удружења, тако да је извесно да ће буџетски спортски динар 2018. бити знатно већи.
Поздрављајући Владимира Батеза, народни посланик Радован Јанчић је нагласио да је успостављена веома добра сарадња између локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Прошле године је Секретаријат, са два милиона динара, учествовао у изградњи спортског терена на Смиљевачи и санацији крова фискултурне сале у Средњој школи „Доситеј Обрадовић“. Јанчић се, истовремено, захвалио и на новчаној награди СТК „Обилић – Алева“, приликом избора за најбољи женски тим у Војводини (Покрајински секретаријат је на крају 2017. године престижно признање „Вихор“ и новчану награду доделио новокнежевачкој, женској стонотениској екипи).
-Веома ценим високи степен сарадње са општином Нови Кнежевац, рекао је Владимир Батез.- Позивам вас да као локална самоуправа и клубови појединачно, учествујете на актуелним и будућим конкурсима Покрајинског секератријата за спорт и омладину. На тај начин можете лакше да се опремате и стварате боље услове за развој спорта. Покрајински секретаријат посебну пажњу посвећује развоју спорта у основним школама и другим образовним установама.
На крају посете Владимир Батез је, у друштву са председником Уверићем, послаником Јанчићем, чланом Општинског већа Александром Ранковић и председником Спортског савеза општине Недељком Кришановим, обишао стадион ФК „Обилић“ и просторије СТК „Обилић Алева“. Покрајински секератар је уручио поклон (фудбалске лопте) председнику ФК „Обилић“ Драгану Радуловићу. Батез је том приликом констатовао да је неопходно очувати фудбалски стадион, са посебним акцентом на поправци трибина, које су на евиденцији Завода за заштиту споменика архитектуре.
Присуствујући тренингу млађих категорија стонотенисера, покрајински секератар је изрекао примедбу да је у условима у којима ради СТК „Обилић – Алева“ зачуђујуће да су Новокнежевчанке лане постале шампионке Србије.
-Учинићу све да општина Нови Кнежевац током ове године најзад добије спортску халу, поручио је Батез на крају посете.- Невероватан је податак да неке општине имају по неколико хала, а општине Нови Кнежевац, Бачка Топола, Нова Црња и Тител немају ни једну. То је резултат деловања наших претходника. Ми интензивно улажемо у спортску инфраструктуру и сигурно ћемо тај проблем решити и у ове четири општине.

Извор: Општина Нови Кнежевац