ВУКАШИН, ПРВА БЕБА РОЂЕНА У 2023. ГОДИНИ У КИКИНДИ

У Општој болници, у девет сати и пет минута, првог дана јануара, тежак три килограма и 800 грама, дугачак 54 центиметра, рођен је Вукашин, прва беба у 2023. години у Кикинди. Градоначелник, Никола Лукач, у присуству запослених у Општој болници и представника Црвеног крста Кикинда, уручио је Вукашиновој мајци, Ивани Кондић, поклон ваучер у износу од 50.000 динара. Такође, Црвени крст обезбедио је поклон опрему за прве бебине дане.

“Не постоји лепши осећај када вам Нова година започне приновом у породици. Честитам породици Кондић на малом Вукашину који нас је све обрадовао. Град Кикинда ће учинити све да имамо још више беба и да помогнемо родитељима, не само у првим месецима, већ уопште да знају да увек могу да рачунају на нас. У односу на 2021. годину имамо 40 порођаја више и то нас јако радује. Град Кикинда јасно даје до знања да води рачуна о деци и родитељима како бисмо сви заједно корачали у бољу и лепшу будућност“, рекао је градоначелник.

Прва акција Црвеног крста Кикинда у Новој години је даривање беба и мајки на порођајном одељењу:

“Нема лепше него првог дана у Новој години обићи прву бебу коју смо тако жељно очекивали. Црвени крст Војводине је и овога пута обезбедио помоћ за прве бебине дане, а Црвени крст Кикинда је обезбедио чланску карту за малог Вукашина како бисмо на симболичан начин показали свима да Кикинда увек може да рачуна на нашу институцију“, додала је Маријана Мирков, председница Црвеног крста Кикинда.

Мајци Ивани Кондић старој 30 година ово је био други порођај:

“Термин је био 27. децембра, али се поклопило да Вушакин дође на свет првог јануара. Порођај је трајао кратко и све је протекло без проблема. Свака помоћ пуно значи и много захваљујем Граду Кикинди и Црвеном крсту на поклонима“, истакла је мајка Ивана.

У протеклој 2022. години била су 492 порођаја, 40 порођаја више него 2021. године:

“То је наша велика срећа, када се роди беба је добитак у целом космосу, а камоли у овако малој заједници као што је наша. Пресрећни смо што је наш Вукашин тежак 3,8 килограма и 54 центиметра дужине. То је само знак да ће нам ова година бити одлична“, додала је др Весна Томин, директорка Опште болнице Кикинда

“Порођај је протекао добро, мама и беба су добро. Тренутно на порођајном одељењу имамо три пацијенткиње, док је на гинекологији још једна жена“, подсетио је др Станислав Блажић.

Извор: Град Кикинда