ЗАВРШАВАЈУ СЕ РАДОВИ У ДОБРИНЦИМА, СЛЕДИ УРЕЂЕЊЕ ПАВЛОВАЦА, А ВРЛО БРЗО ЋЕ БИТИ РАСПИСАН И ТЕНДЕР ЗА УРЕЂЕЊЕ ФАСАДА У ГРАДУ

Приводе се крају радови на једном од најважнијих објеката у Добринцима, згради у којој се налазе просторије месне заједнице, месне канцеларије, вртића и просторије сеоског фудбалског клуба.

Завршне радове, вредне нешто преко милиона динара, данас је обишао председник Општине Рума Слађан Манчић и поручио да ће локална самоуправа наставити политику да равномерно улаже и у градске и у сеоске месне заједнице.

„Важне сеоске зграде попут ове у Добринцима морају бити репрезент Општине. Поред првобитно планираног реновирања спољне фасаде и лимаријских радова на згради у којој је смештено више важних институција у селу, уследио је и додатни захтев Савета МЗ Добринци да се тзв. нови Дом културе, који је у непосредој близини ове зграде, такође реновира. Ми смо ту иницијативу подржали и издвојили смо додатних пола милиона динара да се уреди и та фасада на објекту који практично није такнут од како је озидан 1989. године. Преко пута новог Дома културе је уређена црква, за коју смо нешто раније издвојили значајна средства“, изјавио је Манчић и напоменуо да ће се уредити најважнији објекти и у другим сеоским месним заједницама.

Он је казао да ће се након радова у Добринцима уследити комплетна реконструкција зграда месне заједнице, месне канцеларије, Дома здравља и сеоске школе у Павловцима.

Без јаких села нема ни јаког града. Чујем неке коментаре да би села требало запоставити, јављају се неки људи који сматрају да су такозвана „градска елита“ и замерају нам улагања у сеоске месне заједнице и то што се у новим фабрикама запошљавају и људи са села. Срећом тих што тако коментаришу је мало, они су можда заборавили села из којих су дошли, али ми сигурно нећемо заборавити никог од наших грађана. Наставићемо са равномерним улагањем и у град и у села“, поручио је Манчић и додао да ће након седнице Скупштине Општине Руме(11. септембар) и изгласавања ребаланса бити расписан тендер за уређење градских фасада.

Извор: Општина Рума