ЗАВРШЕН II МЕМОРИЈАЛ „ЈОВИЦА ТЕШИЋ ЈОЛЕ“

Вишечасовним одличним програмом у којем су се смењивали одлични фудбалски мечеви за највреднија одличја, наградне игре за гледаоце и доделе признања, у Центру за спорт и туризам коначно је, након скоро три недеље, окончано овогодишње издање Меморијалног турнира у малом фудбалу „Јовица Тешић Јоле“. Без дилеме и неподељено мишљење свих, од организатора преко учесника до гледалаца, традиција се мора чувати и ништа не сме прекинути одржавање једног од најбољих војвођанских турнира у малом фудбалу.

„Иза нас је V новогодишњи турнир у малом фудбалу, II Mеморијални ‘Јовица Тешић Јоле’, који је назив добио по нашем другару, дугогодишњем спортском раднику, и могу да оценим да је и овога пута био више него успешан, иако смо имали озбиљну дилему да ли да га организујемо због ситуације са COVID 19. Ипак, одлучили смо се да одржимо турнир и слободно могу рећи да нисмо погрешили. Сведок тога су бројни гледаоци на трибинама, број пријављених екипа, а финални дан донео је свима нама пуну сатисфакцију због посећености и самог програма. То је доказ да турнир мора постојати и наредних година, као и претходних пет, и ко год га буде организовао неће погрешити. Ове године имали смо срећу да једна домаћа екипа буде у финалу, они су нам донели навијачку и такмичарску грозницу све до последње утакмице, у којој су се, мора се признати, намерили на бољу екипу из Бечеја. У сениорској конкуренцији имали смо 25 екипа, међу ветеранима 11, а у млађим категоријама 12. Хвала свим учесницима и очекујемо их и следеће године, јер наш турнир у Србобрану јесте један од најбољих у региону“, рекао је након финалне утакмице и доделе признања Тодор Шимпрага, уз Слободана Субића, директора ЦСТ, и Јовицу Андрића, члана Општинског већа, један од чланова организационог тима турнира.

Резултати:

Сениори

  1. МИСТИК ЛАМИНАТИ БЕЧЕЈ
  2. ФК СРБОБРАН
  3. ЧЕКИЋАРИ

Мартин Новаковић – најбољи голман

Предраг Новаковић – најбољи стрелац

Марко Новаковић – најбољи играч

Ветерани (35+)
   1. МАСТЕРСШПЕД
   2. ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН
   3. ГРАДИНА СИСТЕМ

Стојан Шибул – најбољи голман

Зоран Зукић – најбољи стрелац

Игор Мићуновић – најбољи играч.
Старији пионири (2006)
    1. NO NAME
    2. FRONT LINERS
    3. МИЛЕ ДЕКОР

Никола Попчевић – најбољи голман

Андрија Макаји – најбољи стрелац

Стеван Сувајчевић – најбољи играч.
Млађи пионири (2008. годиште и млађи)
   1. ONE TEAM
   2. С-ПРИНТ
   3. ТРИЈУМФ 021

Урош Којић – најбољи голман

Алекса Којић – најбољи стрелац

Тодор Бранков – најбољи играч.

Победницима у најзанимљивијој, сениорској конкуренцији припао је чек на 200.000 динара, који им је уз трофеј уручио Радивој Дебељачки, председник општине Србобран. За друго место додељена је такође вредна новчана награда, 100.000 динара, која је припала домаћој екипи ФК Србобран, док су 50.000 динара за треће место освојили играчи Чекићара.
Јовица Андрић, члан Општинског већа, истакао је овом приликом да је интересовање публике најбољи доказ колико је јавност жеља оваквих догађаја. „Турнир је почео 21. децембра и трајао све до вечерас. Играло се сваког дана од 16.00 часова, па све до 23.00 часа, уз стално интересовање публике. Такмичили су се млађи и старији пионири, сениори и ветерани, и веома сам задовољан бројем пријављених екипа након годину дана паузе у организацији. Велико хвала публици која нас је свакодневно подржавала, посебно у финалном дану, а захвалност иде и локалној самоуправи и председнику општине Радивоју Дебељачком, без чије подршке турнира не би ни било. Екипа људи која се бави организацијом свих турнира током године, то ради већ дужи период, и труди се да сваке године они буду све бољи и бољи. Ове године све је протекло без проблема, нисмо имали одлагања или отказивања утакмица, што је све веома важно за добар утисак. Надам се да се следеће године видимо у још већем броју“, рекао је Андрић.
Директор Центра за спорт и туризам општине Србобран, Слободан Субић, као посебан квалитет турнира, уз онај такмичарски и забавни, у први план је истакао његов хуманитарни карактер.

„Увек се трудимо да наши турнири изгледају професионално, да се не одржавају реда ради, већ да сви посетиоци и учесници са њих оду са јасним утиском о високом нивоу организованости и да им је уживање доћи да се такмиче или да гледају такмичења. Између осталог, зато и сваке године турниру додамо неку хуманитарну акцију и само у финалном дану сакупили смо око 30.000 динара за ову намену. Претходни пут смо у хуманитарне сврхе усмерили 100.000 динара, купили смо 10 телевизора за угрожене породице са више чланова, а ове године ћемо тек разговарати како и коме помоћи од средстава прикупљених на турниру. Хвала свим привредницима и предузетницима који препознају наше акције и дарују награде за томболе за посетиоце“, рекао је Субић.

Извор: Општина Србобран