ZAVRŠENA 15. JUBILARNA LIKOVNA KOLONIJA „SURET KOD BODNAREVA“

U vremenu od 26-28.07.2019.godine u Gospođincima je održana 15. jubilarna kolonija likovnih umetnika i 18. dečja kolonija „Susret kod Bodnarova“.

Likovni umetnici širom vojvodine došli su da svojim prisustvom,  i radom uveličaju i podrže ovu tradicionalnu likovnu koloniju.

Na ovogodišnjem susretu  učestvovalo je 29 likovnih umetnika,  koji su naslikali 35 slike  ostaju u depou i biće izložene u holu mesne zajednice na badnje veče u Gospođincima.

Učešće u 18. dečijoj likovnoj koloniji učestvovalo je 17 mališana svih uzrasta, njihova dela biće izložena u istom prostoru sa svojim starijim kolegama.

U nedelju su svi oni organizovano obišli izložbeni prostor i dela sa 14. likovne kolonije i 17. dečije kolonije gde su evocirali uspomene na dela koja su tada stvarali.

Na završnoj svečanosti uz prisustvo g-đe Irina Papuga sekretara Društva  za rusinski jezik, književnost i kulturu, Novi Sad obeleženi su svi značajni jubileji učesnika kolonije. Svim učesnicima dodeljena su priznanja za učestvovanje i doprinos u 15. likovnoj koloniji za odrasle i 18. likovnoj koloniji za decu.

Kreativna radionica iz Gospođinaca učestvovala je na ovoj manifestaciji prvi put, prikazala je prisutnima i posetiocima svoje radove.

Za vojvodjanske: M. Živković