ЗАВРШНИ РАДОВИ НА ПЕШАЧКИМ СТАЗАМА НОВОГ ЖЕЛЕЗНИЧКОГ МОСТА – ПОСТАВЉАЊЕ ЗАШТИТНЕ ОГРАДЕ И НАНОШЕЊЕ ПРЕМАЗА

ЈП “Инфраструктура железнице Србије” објавило је почетком месеца да је завршена монтажа новог железничког моста у Зрењанину и да је, након три месеца, поново отворен за саобраћај. Међутим, још увек нису завршени сви радови на пешачким стазама, тако да је и даље на снази упозорење пешацима да га не користе. 

Тренутно је у току постављање заштитне ограде између пешачких стаза на мосту и пруге, постављање расвете на прилазима мосту и наношење премаза против клизања. Такође, обављају се и финални радови на потпуном ограђивању пешачког од железничког саобраћаја. Пошто се пешачке стазе сада налазе са обе стране моста, као и нова приступна бетонска степеништа и стазе које воде до њих, може се лако стизати на било коју страну. 

Очекује се да сви радови у потпуности буду завршени у наредних неколико дана, чиме ће железнички мост бити безбедан и за пешаке и за одвијање саобраћаја. Након затварања деонице Нови Сад – Суботица, због изградње брзе пруге, као један од праваца допунског теретног саобраћаја означен је правац Нови Сад – Тител – Орловат – Зрењанин – Суботица.

Извор: Град Зрењанин