ЗНА ЛИ КО, КО ЈЕ БРАТ БОРИСА ТАДИЋА?

Напади на породицу Вучић, који се интезивирају након, сада је већ и њима јасно, потпуног фијаска везаног за покушај рушења власти на улици, потакли су ме на размишљање о једној ствари.

Зашто се по први пут у модерној српској историји, у широј јавности, зна апсолутно све о породици Председника Србије?

Ко је брат Бориса Тадића, има ли уопште брата? Ко су брат или сестра Вука Јеремића? Како се зову деца Драгана Ђиласа? Ко су родитељи Бошка Обрадовића? Ко беше Мирко Цветковић?

Дакле, ја као особа која прати политику, немам представу који су одговори на претходна питања. Не знам основне информације, а камоли детаље о породици бивших државника (додуше, никога пре Вучића не бих ни дефинисао као државника), попут оних- како се зову, како изгледају, чиме се баве. 

По мом скромном мишљењу, два су разлога зашто се већ годинама Александар Вучић покушава пореметити тако што ће му се константно нападати породица. 

Први разлог је тај што Вучић није лопов, не продаје своју земљу и свој народ, за разлику од претходника. Нема никаквих личних афера, немају шта да кажу за њега, а да је компромитујуће. 

Други разлог због којих се напада породица Вучића јесте тај што Андреј Вучић учествује у организацији странке, где својим знањем и искуством даје немерљив допринос. Да је Андреј човек који седи по београдским ресторанима по цео дан, дружи се са тајкунима и ради послове са њима, нико жив га не би никад споменуо. 

Андреј је члан Извршног одбора странке (по аутоматизму је члан и Главног одбора) и самим тим има задатак да обилази терен и ради са нашим људима. 

Управо то што Андреј толико вредно ради за нашу странку, њему црта мету на челу од стране ових тајкуна и фашиста, који још увек не могу да се начуде колико моћну страначку организацију смо створили у ових десет година. 

Знам да је у гену породице Вучић да су карактерно чврсти као стена, као што знам да их и најновији напади неће пореметити у намери да Србија постане још моћнија држава. 

За десет година смо успели да створимо најјачу странку у Србији и на Балкану, за још десет година ћемо створити најјачу странку у Европи. Сигуран сам у то и нико не може да нас заустави на том путу. 

Живела Србија!

Дамир Зобеница

Потпредседник Извршног одбора СНС

Члан Председништва СНС