ЗНАЧАЈНА СРЕДСТВА ОД ПОКРАЈИНЕ ЗА РАЗВОЈ СПОРТА У ОПШТИНИ АПАТИН

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста уручио је данас у Новом Саду 287 уговора и решења представницима спортских организација за финансирање посебног програма којим се доприноси развоју спорта у АП Војводини.

Са територије Општине Апатин средства је добило 6 клубова и Спртски савез Општине Апатин у укупном износу од 1.350.000,00 динара. Кошаркашки клуб „Апатин“ за пројекат „Развој такмичарских селекција КК Апатин“ добио је средства у висини од 200.000,00 динара, Тениски клуб „Дунав“ за пројекат „Тенис за све“ добио је средства у висини од 200.000,00 динара,  Рукометни клуб „Апатин“ за пројекат „Рукомет за све“ добио је средства у висини од 150.000,00 динара, Женско кошаркашко спортско удружење „Апа-срне“ за пројекат „Развој женске кошарке у Општини Апатин“ добило је средства у висни од 200.000,00 динара, Куглашки Клуб „Апатин“ за пројекат „34. Светски куп“ добио је средства у висини од 150.000,00 динара, Кајак клуб „Панонија“ за пројекат „Набављање опреме за школу кајака“ добио је средства у висини од 150.000,00 динара, док је Спртски завез Општине Апатин за пројекат „Повећање обухвата грађана бављењем спортом кроз развој и унапређење спортске рекреације“ добио средства у висни од 300.000, динара.

Генерални секретар спортског савеза општине Апатин Радомир Радујко се захвалио Покрајинском секретару за спорт и омладину Дани Басти испред спортских организација наше општине на добијеним средствима.

„Ово је само наставак добре сарадње коју од раније имамо са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину. Господин Баста има велико разумевање за идеје које спроводимо и надам се да ће тако бити и у будуће како бисмо што више омасовили спорт и рекреацију код деце и омладине у нашој општини“, поручио је Радујко.

Извор: Општина Апатин