15. ФЕСТИВАЛ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА У СОМБОРУ

Међународни, традиционални фестивал органске и етно хране и пића, домаће радиности и фолклора, у организацији Удружења за производњу органске хране „Eco Energy“ из Сомбора, а у сарадњи са Туристичком организацијом града Сомбора, одржава се данас у Змај Јовиној улици од 7 до 18 часова.

Фестивал је званично отворио члан Градског већа за област заштите животне средине Слободан Станић. Због специфичних околности у којима се одржава, условљених епидемијом вируса Kовид 19, те у складу с мотом „будимо одговорни“, при уласку у Змај Јовину улицу потребно је да се носе маске и да посетиоци појединачно прилазе штандовима при куповини производа, како би безбедно и успешно одржали ову привредну и културну манифестацију. Такође, из истих разлога, ове године, Фестивал протиче без учесника из иностранства.

“Имамо негде око 25 учесника, подржала нас је локална самоуправа, Туристичка организација града Сомбора је суорганизатор. Захваљујем се локалној самоуправи, градоначелнику Антонију и члану Градског већа Слободану Станићу који је и отворио наш фестивал”, каже Јовица Келић, председник Удружења за производњу органске хране “Ецо Енергy”. Он додаје и да Удружење организује трибине и промоције о органској одрживој пољопривреди, те да имају 21 секцију и око 500 стотина чланова у удружењу, као и да су у кластеру за биопроизводњу за Југоисточну Европу.

“Верујем да ће локална самоуправа препознати, као што је и сад ово препознала, да нас подржи. Ту је и Туристичка организација. Сигурно је да никоме није лако, посебно због свега овога, али ако тимски радимо, ако се договорамо и ако подржавамо једни друге, сигурно да ћемо омогућити бољи живот и боље услове за све грађане”, закључује Келић.

Извор: Град Сомбор