17. СУСРЕТ СТАРОВРЕМЕНСКИХ ВОЗИЛА У СОМБОРУ

„Сусрет старовременских возила“ по 17. пут окупио је љубитеље олдтајмера данас у Сомбор. Посетиоци су имали прилику да на Тргу Светог Тројства погледају изложбу окупљених возила на овој традиционалној сомборској манифестацији, која је и овај пут привукла велику пажњу.

Учешће на овогодишњем „Сусрету старовременских возила“ узело је 78 посада и 17 мотоцикала, а манифестацију је организовао Олдтајмер Кретаивни студио „Des Arts“, у сарадњи са Туристичком организацијом града Сомбора, а уз покровитељство градског Савета за безбедност саобраћаја и Града Сомбора. Манифестацију је званично отворио члан Савета за безбедност саобраћаја, већник за комуналну делатност и инвестиције Ђорђе Зорић, који  је поздравио учеснике и пожелео им пријатан боравак у Сомбору.

Како организатори истичу, намера сусрета је ширење техничке културе и знања о историји аутомобилизма, као и презентација и промоција туристичких потенцијала нашег краја, а ове године свечани дефиле возача вози се у Стапар где се сусрет наставља уз пригодан програм.

„Подршком града и Туристичке организације успели смо ову манифестацију да организујемо. Јако је велики одзив, учинила је то и корона, људи су били жељни сусрета и Сомбора, тако да ове године имамо ексклузиву, долазе људи из Чаковца, из Сиска, из других крајева Хрватске, Босне,  Мађарске“, рекао је Драган Бокун испред организатора.

Извор: Град Сомбор