64. РФАПС У КУЛИ: ВЕЧЕРАС ПРЕДСТАВА ,,ЧУДО У ШАРГАНУ“, ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ ИЗ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ

Кула је 64. пут заредом постала центар аматерског позоришног стваралаштва у нашој земљи. Церемонији отварања 64. РФАПС претходило је отварање изложбе скулптура у Ликовној галерији под називом „У дрвету душе“, вајара Новака Нова Јововића из Врбаса.

Након отварања изложбе, уследило је подизање фестивалске заставе и паљење фестивалске ватре. Ове године фестивалску заставу, која ће се девет дана вијорити на јарболу испред Културног центра у Кули, подигао је Перица Самац, а фестивалску ватру упалила је глумица Вања Боговачки.

У такмичарском делу биће приказано осам представа. До сада су приказане три – представа ,,Сумњиво лице“, у извођењу Аматерског позоришта ,,Хранислав Драгутиновић“ из Прокупља, ,,Путујуће позориште Шопаловић“, позоришта ,,Драгољуб Милосављевић Гула“ из Петровца на Млави и  ,,2:14“, Драмског студија младих из Бечеја.

Публика ће вечерас имати прилику да погледа представу ,,Чудо у Шаргану“, Центра за културу ,,Масука“  из Велике Плане. Првобитна Симовићева намера била је да комад назове „Мишја рупа“, што је и синтагма коју изговара Госпава, један од ликова драме, лик кроз који можемо чути Симовићеве мисли и намере. Он говори о маскама и рупама иза којих се људи крију да би се уклопили, зависни о моралним кодексима проповеданим од стране друштва. То су маске које их одвлаче у тоталну несвест о сопственим грешкама, манама и одговорности према сопственој несрећи.

Извор: Општина Кула