АМБАСАДОР МАРОКА ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначeленик Новог Сада Милан Ђурић и амбасадор Краљевине Марокo у Србији Њ. Е. Мохамед Амин Белхаж састали су се у Градској кући у Новом Саду и том приликом разговарали о досадашњој и будућој сарадњи на бази традиционално добрих односа Србије и Марока.

Саговорници су се сагласили да постоји добра основа за проширење сарадње и на локалном нивоу, нагласивши области пољопривреде, културе и туризма као најизвесније за будућа потенцијална поља кооперације.

Поред тога, као начин за успостављање нових веза на обострану корист, посебно међу привредницима, градоначелник је нагласио да би учешће Марока на Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду умногоме томе допринело, док је амбасадор упутио узвратни позив на пољопривредни сајам који се у априлу одржава у Мароку.

Разговарајући о културној размени, амбасадор Белхаж је поменуо тенденцију да се ове године организује Филмска недеља Марока у Новом Саду, где би се Новосађани ближе упознали са мароканском кинематографијом, а саговорници су се током разговора дотакли и теме у вези са наставком процеса озваничавања пријатељских односа између градова Новог Сада и Мекнеса.

Нови Сад, 22. март 2024. године

Извор: Град Нови Сад