БАШАИД ДОБИЈА НОВУ ПИЈАЦУ

Центар Башаида ускоро добија нову пијацу. У то како напредују радови на овом и осталим градилиштима у селу уверио се и градоначелник Павле Марков приликом обиласка Башаида.

– Циљ нам је да подигнемо квалитет живот на селу.Изградња пијаце била је неопходна јер је досадашњи простор за продају био неуслован. Подједнако улажемо у градску и сеоске средине што грађани препознају – рекао је Марков.

У току су земљани радови након којих следи постављање конструкције и тезги. Простор ће бити наткривен и задовољиће потребе села. Марков је посетио и простор ФК “Војводина” у ком се окупља велики број младих и деце.

– Увелико траје реконструкција свлачионица и помоћних просторија, а у току је и замена кровне конструкције. Ово је улагање у децу и младе који треба да имају добре услове за бављење спортом – истакао је Павле Марков и додао да је у току увођење даљинског грејања у некадашњој биоскопској сали која ће ове године први пут после 40 година бити отворена и током зимских месеци .

Бојан Микалачки, председник МЗ Башаид подсетио је да је у овом селу пре нешто више од две недеље одржано Градско веће где су мештани изнели своје предлоге и сугестије, које су усвојене и већ се реализују.

Извор: Град Кикинда