БАТЕЗ: НЕМА ОПШТИНЕ У СЕВЕРНОБАНАТСКОМ ОКРУГУ У КОЈОЈ НИЈЕ РЕАЛИЗОВАН БАР ЈЕДАН ПРОЈЕКАТ У ОБЛАСТИ СПОРТА

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас Основну школу „Др Тихомир Остојић“ у Остојићеву код Чоке, која данас прославља свој дан и, тим поводом, отворио реконструисани рукометни терен.

Батез је изјавио да су Општина Чока и Основна школа пре две године предложили обнову школског спортског терена, који је био у лошем стању и небезбедан за наставу физичког васпитања, те да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржао овај пројекат са 1,8 милиона динара.

„Ово није једини пројекат који је Покрајински секретаријат за спорт и омладину, преко конкурса за опремање, санацију, изградњу и адаптацију спортске инфраструктуре, реализовао у Севернобанатском округу. Осим у Чоки, то су и пројекти – балон сале у спортском центру у Ади, у Kикинди школски терен у ОШ „Вук Kарадџић“ и санација затвореног базена у Спортском центру „Језеро“, спортски терен у Новом Kнежевцу, где се планира и изградња спортске хале, ревитализација спортског центра „Партизан“ у Kањижи, ревитализација фискултурне сале у школи у Сенти.

„Нема општине у Севернобанатском округу у којој Покрајински секретаријат за спорт и омладину није реализовао бар један пројекат,“ рекао је Батез и нагласио да је ревитализација школских спортских објеката била приоритет.

Председница општине Чока Стана Ђембер захвалила се Покрајинском секретаријату за спорт и Владимиру Батезу што разумеју шта је, како је казала, проблематика спорта у урбано-руралној средини и малој девастираној општини као што је Чока.

Директор школе Антоније Цицмил захвалио се Покрајинском секретаријату што је препознао „здрав дух“ који негују и подржао обнову терена, где ће деца моћи да се баве спортом. Према његовим речима, ова школа која данас прославља чак 247 година образовања у Остојићеву, изнедрила је многе спортске великане, као што су Моника Селеш, Виловски и Kрстајић.

Похађа је око 200 ученика, а настава се одвија на српском и мађарском језику.

Основна школа, као и само насеље, име је добила по нашем књижевнику, историчару књижевности, музикологу, секретару Матице српске и декану Филозофског факултета у Скопљу, који се 1865. године родио у овом месту.