BEBE U FOKUSU PAŽNJE OPŠTINE

I ove godine, porodicama sa novorođenčadima, pored jednokratnog novčanog dodatka u iznosu od 40 hiljada dinara, opština Pećinci obezbedila je na poklon i higijenske pakete. Tim povodom, ovih dana opštinsko rukovodstvo obilazi porodice u svih petnaest naselja opštine Pećinci koje su tokom prethodne godine dobile prinovu, a prema rečima predsednika Opštine Pećinci mr Željka Trbovića, ovo je samo jedna od mera kojima lokalna samouprava nastoji da stimuliše povećanje nataliteta.

“Izuzetno mi je drago da sam u prilici da obiđem porodice koje su dobile prinove prošle godine, da ih lično upoznam i uručim im higijenski paket kao mali znak pažnje. Pred novogodišnje praznike obradovali smo porodice sa novorođenčadima sa po 40 hiljada dinara, a evo sada je opštinsko rukovodstvo obišlo svaku porodicu u svih 15 naselja naše opštine, i uručilo im i higijenski paket u koji smo ove godine dodali i po jednu igračku da bismo dodatno obradovali naše mališane. Želili smo da upoznamo svakog novog stanovnika naše opštine, da uđemo u svaku kuću i da im lično poželimo dobrodošlicu, a ja sam svakoj porodici koju sam posetio poželeo da se vidimo za godinu dana istim povodom” – rekao je prvi čovek pećinačke opštine, i dodao da je prošle godine u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, uručeno 40 auto sedišta porodicama sa bebama i mlađom decom, što je novina u odlučnom stavu lokalne samouprave da se na deci neće štedeti.

Dve porodice Petković iz Pećinaca, braća Đorđe i Žika, koje žive u zajedničkom domaćinstvu, obe su tokom prošle godine dobile drugu prinovu u kući, a kako nam je rekla majka malog Petra Mirjana Petković ova pomoć ih je obradovala, jer predstavlja poseban vid pažnje lokalne samouprave prema svakom novorođenčetu.

“Veoma nam znači svaka pomoć pa tako i ovaj higijenski paket, a posebno nama koji smo dobili drugo dete. Takođe, nedavno smo dobili i 40 hiljada dinara što nas je posebno obradovalo jer postoji dosta toga što treba obezbediti za bebu, pogotovo u prvim danima kada se rodi. Zato od sveg srca, želim da se zahvalim našoj opštini što se trudi, što vodi računa o svakom detetu, a posebno je pozitivno što predstavnici opštine dođu da nam lično uruče higijenski paket” – rekla je Mirjana.

Do kraja nedelje opštinsko rukovodstvo će stići do svake kuće i svakog novorođenčeta i uručiti ukupno 201 higijenski paket.

Izvor: Opština Pećinci