BESPLATNA PREDSTAVA POVODOM DANA GRADA NOVOG SADA – KAD TE BOG RITNE U STOMAK

Povodom dana Grada Novog Sada, prvog februara, u Novosadskom pozorištu svi zainteresovani će imati priliku potpuno BESPLATNO da pogledaju predstavu pod nazivom „Kad te Bog ritne u stomak“, koja je zasnovana na istoimenom romanu Ildiko Lovaš, a u režiji Andraša Urbana. Reditelj predstave, kaže da je bilo veoma zahtevno raditi na njoj, ali da su se glumci na kraju saživeli sa tragičnom sudbinom našeg poznatog pisca Geze Čata i onih koji su ga okruživali. Navodi da je, na osnovu romana, bilo jako teško doći do scenskog izražaja, „kako očuvati tu strastvenu intimnost koja postoji u samom romanu, i u odsjaju ženskih likova, prababe, majke, ćerke“. 

Predstava se izvodi u koprodukciji sa pozorištem „Deže Kostolanji“ iz Subotice i ima simultani prevod na srpskom jeziku, koji se prati na scenskom portalu u toku predstave.

“Kad te Bog ritne u stomak, tada se rodi dete. Razmišljala sam i o tome kako me je Bog ritnuo u stomak i pogrešio, jer je hteo da pošalje anđela, ali se patuljak izmigoljio. Međutim, Bog nije pogrešio, jer je za mene odredio anđela i patuljka. Jednog anđela i jednog patuljka, neobična stvorenja zamršena jedno u drugo, od kojih je moj sin postao dva čoveka. Neobičan.” (Ildiko Lovaš)

Uloge igraju: Livia Banka, Gabriela Crnković, Timea Filep, Boris Kučov, Gabor Mesaroš, Robert Ožvar i Andrea Verebeš

Predstava nije namenjena mlađima od 16 godina!

Rezervacija karata je obavezna, preko internet stranice Novosadskog pozorišta, putem Instagram ili Facebook naloga (@ujvidekiszinhaz) ili na broj +381 21 52 55 52