БЕЗБЕДНИЈЕ ЗОНЕ ШКОЛА И НАЈПРОМЕТНИЈЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ

Пећиначка локална самоуправа уз подршку Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај реализује неколико пројеката који ће у значајној мери утицати на повећање безбедности саобраћаја на нашим путевима. Брзински дисплеј постављен је у Пећинцима, на уласку у насеље из правца Суботишта код кружног тока, а како нам је рекао Милан Степановић заменик директора ЈКП “Путеви Општине Пећинци” и председник пећиначког Савета за безбедност саобраћаја врло брзо ће бити реализована још два пројекта из области безбедности саобраћаја.

“Постављањем успоривача саобраћаја такозваних лежећих полицајаца у насељима Попинци, Огар, Обреж и Купиново у значајној мери ће бити повећана безбедност у зонама школа у овим насељима. Такође, овог пролећа биће постављени и семафори на раскрсници у центру Шимановаца, којима ће бити регулисан саобраћај у најпрометнијој улици у пећиначкој општини” – рекао је Степановић.

Он је уједно најавио да почиње израда техничке документације за семафоризацију раскрснице улица Ново насеље и Вука Караџића у Шимановцима. Са овим пројектом Општина Пећинци ће аплицирати за средства на конкурсима које расписују републичка и покрајинска влада да би се, како је рекао, и у овом делу насеља повећала безбедност у саобраћају.

Извор: Општина Пећинци