„БЕЗБЕДНО ГРЕЈАЊЕ ЗИМИ, БЕЗ ЕКСПЕРИМЕНАТА СА ГРЕЈАЊЕМ У СТАНУ“

У свечаној сали Градске куће одржано је предавање под називом „Безбедно грејање зими, без експеримената са грејањем у стану“. Ради се о едукацији намењеној професионалним управницима, које су одржали представници фирме „САС енергија“, предузећа које пружа димничарске услуге у граду. На предавању је, између осталог, било речи о безбедном грејању, у тренутку када престане снабдевање енергентима.

“Циљ предавања био је да професионални управници зграда, а самим тим и грађани, добију информације како да безбедно користе алтернативне начине грејања, када нема постојећег грејања. Ми не располажемо подацима о томе које су то зграде где би могли да се користе алтернативни начини грејања, што и јесте разлог зашто смо организовали састанак са професионалним управницима, како би се сагледало стање на терену. Најважније је да грађани не експериментишу, него да се консултују са професионалним управницима“, истакао је Горан Иветић из Градског штаба за ванредне ситуације.

Пракса показује да је најчешћа грешка која се прави та што се не прегледају димњаци и не проверава да ли је дошло до запушења:

“Одржавање димњачких система би требало да спада у редовно и инвестиционо одржавање зграда, међутим, то све јако дуго нико није прегледао. Ако, евентуално, дође до тога да нестане грејање, можемо доћи у ситуацију да ће људи прибећи неким решењима која нису безбедна ни за њих ни за околину, а онда настаје проблем. Зато су оваква предавања веома корисна, додао је Радован Момчилов, власник предузећа “САС енергија“.

Извор: Град Кикинда