БОГАТ ПРОГРАМ ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА

Под слоганом „Загрљаји градског језгра – од одбрамбеног шанца до сомборских Венаца 1685 -2023.“ Сомбор ће ове године свечано обележити Дан града – 17. фебруар.

Овим поводом припремљен је богат програм у оквиру ког се организују изложбе, представе, спортски спектакл и концерти.

У четвртак, 16. фебруара, у Свечаној сали зграде „Жупаније“ са почетком у 18 часова одржава се промоција књиге „Како је настала песма Santa Maria della Salute“ Лазе Костића, а у 20 часова у Великој сали Културног центра припрема се представа „Добра стара времена“ – кабаре Радета Марјановића и Тање Бошковић.

У петак, 17. фебруара, од 11 до 15 часова припремљен је програм обиласка градског језгра „Грљење градског венца“, у 11 часова отвара се изложба „Векови сомборског венца“ у Градском музеју Сомбор, у 18 часова отварају се изложбе „Загрљај градског језгра“ и „Пастели Милана Коњовића“ у Галерији „Милан коњовић“, у 19 часова у Градској хали „Мостонга“ почиње спортски спектакл „Међународни ММА турнир“, у 20 часова у Народном позоришту Сомбор организује се представа „Трамвај звани жеља“, а у 21 час на Тргу Светог Тројства почиње концерт Џенана Лончаревића.

У суботу, 18. фебруара, поводом Дана града од 11 до 15 часова организован је програм обиласка градског језгра „Грљење градског венца“, а у 19 часова у Великој сали Градске куће одржава се Гала концерт професора и ученика Музичке школе „Петар Коњовић“ под називом „Музички венци“.

Улаз на све програме је бесплатан, а карте за представе је потребно преузети раније.

Извор: Град Сомбор