БОГАТ ПРОГРАМ ЗА „НОЋ МУЗЕЈА“

Бројним садржајима на више од двадесет локација у граду и на Палићу, ове године обележиће се 16. „Ноћ музеја“. Посетиоци ће у суботу, 18. маја од 17 часова па до један сат иза поноћи моћи да уживају у богатом, разноврсном програму који ће бити приређен у „Ноћи музеја“ који ће се ове године одржати под мотом „Слобода уметничког изражавања”.

– Сама слобода као стање свести одувек је била идеја водиља, покретач и инспирација свим ствараоцима и због тога ове године од свих који су се укључили у програм очекујемо да својим посетиоцима приреде маестралан доживљај и ноћ за памћење, јер знамо да је ово манифестација која изазива огромну пажњу и привлачи највише посетилаца у нашем граду током године –  нагласила је секретар Секретаријата за друштвене делатности, Јасмина Стевановић, и позвала све грађане да се прикључе манифестацији на којој је понуђен богат програм, концерти, изложбе, филмови…

Уз констатацију да „Ноћ музеја“ из године у годину привлачи све више заинтересованих учесника, члан Градског већа задужена за област културе Мирослава Бабић je истакла да то значи да су и наши суграђани схватили да је ово дивна прилика у којој могу да покажу шта су све спремни да створе и колико је велика њихова креативност.

-’Ноћ музеја’ је манифестација која буду свест свих нас колико је култура значајна као надоградња у сваком друштву – рекла је Мирослава Бабић.

Градски музеј ће, како је рекао директор ове установе Иштван Хуло, своја врата отворити сат пре него што ће то учинити остале установе културе, односно у 16 часова,  и да ће посетиоци до поноћи имати прилику да погледају сталну поставку Природњачког одељења, потом гостујућу изложбу Природњачког музеја из Београда „Метеорити-гласници свемира”, као и изложбу о Подунавским Швабама у Југоисточној Европи данас.

Менаџер у „Парк Палићу“, Сања Пријић, казала је да ће током „Ноћи музеја“ и на Палићу бити уприличени бројни садржаји на три локације – Великој тераси, Библиотеци, и у биоскопу Абазија,  и да ће у биоскопу Абазија, од 19 часова до један сат иза поноћи бити приказани филмови из програма „Првих двадесет година 21. века”.

Бројне програме за Суботичане током „Ноћи музеја“ припремили су и Савремена галерија, ИКЦ „Piazza Italia“, Музичка школа, Политехничка школа, Арт биоскоп „Александар Лифка”, Дечје и Народно позориште, као и позориште „Деже Костолањи“.

Извор: Град Суботица