БРАНИСЛАВ НЕДИМОВИЋ ПОСЕТИО СИЛБАШ

У понедељак, 25. октобра 2021. године, пољопривредно газдинство Ивковић у Силбашу посетио је Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства.

Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка истакао је у свом излагању да је ово друга по реду посета министра Бранисава Недимовића општини Бачка Паланка. На задовољство свих посетио је газдинство Плавшић а сада пољопривредно газдинство Ивковић. Обишло се оно чиме се господин Василије Ивковић бави а то је сточарство.,, Оно што је Општина Бачка Паланка Ивковићу и свим осталим сточарима по праву пречег закупа определила јесте 81 ха. Василије Ивковић ће ове године обрађивати нешто више од 150 ха са својом земљом.

Занимљив податак је да Ивковић није уопште користио субвенције државе. У неформалном разговору са министром и пољопривредницима су разговарали о томе на који начин да дођу до субвенција, јер то њима припада. Оно што је је јако леп податак да је на газдинству Ивковић запослено 13 људи. Газдинство Ивковић је пример, којим правцем треба да се креће сточарство у општини Бачка Паланка.

Василије Ивковић са својом супругом се од 1995. године бави говедарством, једним од најтежих послова у сточарству. Његово мишљење и његов лични пример како је истакао да је ипак потребно бити школован за ово.,, У томе лежи срж, да ипак људи морају да познају материју да би се бавили сточарством.” – истакао је Василије. Он се бави сточарством 26 година и не одустаје од овог посла. Сматра да треба приближити овом послу школовану генерацију. Укупно имају око 500 грла а од тога 200 крава.

Извор: Општина Бачка Паланка