БРЕСТАЧ ЗА ВИКЕНД ПРОСЛАВЉА СЕОСКУ СЛАВУ

За сеоску славу у Брестачу, 26. и 27. марта, Савет месне заједнице Брестач припремио је богат културни и забавни програм.

У суботу, 26 марта, од 17.00 часова, биће одржан велики концерт фолклорних ансамбала у организацији Друштва за неговање народне традиције „Купиник“ из Купинова и уз подршку Културног центра Пећинци, а у оквиру међународне манифестације „Ђерам“ која се одржава већ 16 година. Брестачани и њихови гости моћи ће да уживају у песми и игри младих фолклораша из седам културно-уметничких друштава: ДННТ „Купиник“, КУД „Александрово“, КУД „Жарковац“, КУД „Вогањ“, КУД „Војвода Мандо“ из Равног Поља у БиХ и „Свети Сава“ из Великог Средишта, а као специјални гост наступиће Фолклорно друштво „Извор Доњи Товарник“. Концерту ће претходити дефиле учесника манифестације, а млади играчи из свих седам фолклорних ансамбала одиграће велико коло на центру Брестача.

Такође у суботу, али од 20.00 часова, биће одржана велика журка на којој ће живом свирком посетиоце забављати „Матриx бенд“, а улаз на журку је слободан.

У недељу, 27. марта, у 10.00 часова, представници Савета МЗ ће положити венац на споменик палим борцима и жртвама фашизма у Другом светском рату.

У 12.00 часова ће улицама Брестача кренути дефиле фијакера и коњских запрега узгајивача коња из наше, али и из суседних општина.

Од 13 часова ће, у организацији Ловачког друштва Брестач, на репном пољу бити одржана ловачка шицара у две категорије – класичне мете и глинени голубови, а организатор припрема послужење за учеснике и госте.

Извор: Општина Пећинци