ЧЛАНИЦЕ УДРУЖЕЊА „ЛАВАНГРАД“ ДОБИЛЕ УГОВОРЕ О САДЊИ

Радни састанак пројекта „Социјално предузетништво за жене у руралним подручјима“ на ком су учествовали чланови пројектног тима, чланице удружења „Лаванград“ и представници ЗЗ „Агродунав“ одржан је у понедељак 24. фебруара.

Овом приликом договорен је наставак планираних пројектних активности, а пре свега пролећна припрема садница и њихово даље одржавање.

Састанак је искоришћен и за уручивање уговора о садњи лаванде, којим Град Сомбор бесплатно даје саднице и пружа услуге садње, за 28 чланица удружења „Лаванград“. Уговоре су уручили члан Градског већа за област здравства и социјалне заштите др Далибор Форгић и координатор за ЕУ пројекте града Сомбора Саша Бошњак.

Град Сомбор је са пројектним партнерима Центром за производњу знања и вештина Нови Сад, Центром за социјални  рад Сомбор и Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft из Мађарске учествовао на 2. позиву програма INTERREG IPA прекограничне сарадње Мађарска-Србија 2014-2020. са пројектом „Социјално предузетништво за жене у руралним подручјима“. Укупна вредност одобреног пројекта је 207.134.4 евра, док је буџет Града Сомбора као партнера 98.744,4 евра. Циљ је да се кроз пројекат „Социјално предузетништво за жене у руралним подручјима“ унапреди квалитет живота у пограничном региону Мађарске и Србије, а такође и да се појача економска сарадња.

Извор: Град Сомбор