ЦРВЕНЧАНИ ПОБЕДНИЦИ ФЕСТИВАЛА У ТРЕБИЊУ

Представа „Случајна смрт једног анархисте“ Позоришта „Стеван Сремац“ из Црвенке убедљиво је тријумфовала на 62. Фестивалу фестивала, који је јуче завршен у Требињу.

Поред Златне маске за најбољу представу у целини, стручни жири највећим признањем фестивала троструко је наградио и редитеља Игора Павловића – за режију, сценографију и костимографију у остварењу ансамбла из Црвенке, али и глумце овог ансамбла Цвијету Јовановић Мучалицу за најбољу женску улогу и Гордану Мештер за најбољу женску епизоду.

„Поштена, актуелна, надахнуто глумљена и режирана, визуелно богата, знаковно јасна и надасве уметнички релевантна представа“, оциенио је у образложењу одлуке о најбољој представи жири 62. Фестивала фестивала, којим је председавао редитељ Мирослав Бенка, а чланови су били редитељ Димитрије Јовановић и драмски писац Жељко Хубач.

Представа „Случајна смрт једног анархисте“ проглашена је најбољом на фестивалу и по оцени жирија публике.

Позоришни ансамбл Културног центра Кула наступио је са представом “ Госпођица Јулија “ , a признање за изузетну глумачку трансформацију додељено je Милици Буквић за главну улогу у овој позоришној представи .

Извор: Општина Кула