ДАН ЕВРОПЕ

ДАН ЕВРОПЕ

У Суботици се 9. маја традиционално обележава и Дан Европе. На Тргу слободе je, у циљу бољег информисања грађана о Европској унији, њеним институцијама, државама чланицама, као и о процесу приступања Србије ЕУ, отворен „ЕУ Инфо кутак”, штандови са промотивним и информативним публикацијама.

Представница Европског покрета у Србији, Лидија Ковач Ђеровић, рекла је, тим поводом, да је дан Дан Европе ове године обележен уличном акцијом у оквиру које се делио пропагадни материјал о Европској унији и да су грађани су могли да се упознају са програмима као што су „Европа за мене“, „Ерасмус +“ и други  програми који нуде међународну размену младих у области образовања, спорта, културе..

Младим суграђанима, нагласила је, желимо да поручимо да је  Европска унија близу, да има много програма које можемо већ сада, иако нисмо у ЕУ, да искористимо и да се  надамо да ћемо ускоро постати њена чланица.

Дан Европе биће обележен и сутра концертом у Парку Ференца Рајхла на коме ће наступити седам бендова. Концерт је бесплатан и почиње у 19 часова.

Извор: Град Суботица

Author Image
Anna Horvátová
%d bloggers like this: