ДАН ПЕШАЧЕЊА У СРБИЈИ – ТУРА БОРКОВАЧКОМ ДОЛИНОМ

Планинарски клуб „Борковац“ Рума позива све заинтересоване грађане на пешачку туру Борковачком долином поводом акције Дан пешачења у Србији, у суботу 15.09.2018. године.
Посебно се позивају ђаци и њихови наставници да се придруже колони планинара који ће 15.09.2018. године у преподневним сатима пешачити непосредном околином нашег места.
Дан пешачења у Србији је спортско – рекреативна манифестација коју 15.09.2018. године организују планинарски клубови у Србији под покровитељством Планинарског савеза Србије и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
Циљ манифестације је подстицање здравих животних навика, указивање на значај кретања за унапређење здравља и радне способности, социјализација и развој туристичких потенцијала кроз уређење и експлоатацију уређених пешачких путева у Србији.
Окупљање учесника је на Градском тргу у Руми, а полазак на планирану туру је у 9:00 часова. Предвиђена стаза је лака, примерена свим узрастима и не захтева посебну физичку кондицију. Дужина стазе је око 10 километара.
Акција је отвореног карактера и учешће је БЕСПЛАТНО.

Обавезна опрема: гардероба прилагођена временским условима, заштита од сунца или кише (по потреби), планинарске или друге ципеле или патике са јачим ђоном, 1,5-2 литре воде.
Видимо се у суботу!

 

Извор: Општина Рума