ДАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ СВЕЧАНО СЕ ОБЕЛЕЖАВА ДЕФИЛЕОМ У НОВОМ САДУ

По најави Команде 1. бригаде Копнене војске, обележавање Дана Војске Србије почеће   понедељак, 23. априла у 11 часова на Тргу слободе, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић присуствоваће свечаности.

Грађани ће имати прилику да виде војничку свечаност са дефилеом јединица, егзерциром Војне академије и тактичко-технички збор на којем ће бити изложено наоружање, којим располажу јединице Прве бригаде Копнене војске, 240. самоходног ракетног дивизиона за противваздухопловну одбрану и јединице Војне полиције.

Након пешадијског дефилеа, око 12:30 часова бити уприличен дефиле бродова Речне флотиле Дунавом који ће грађани моћи да гледају са кеја код Варадинског моста.

На крају дефилеа, у дворишту Дома Војске Србије, на Београдском кеју 9а, грађанима који буду желели да пробају војнички пасуљ, биће подељен бесплатан војнички пасуљ.

Због комплексности вежбе и дефилеа, претходиће генерална проба, која ће бити организована у суботу, 21. априла.

Војска Србије  апелује на грађане Новог Сада, да буду стрпљиви, због тога што ће у два временска периода, на око 15 минута, бити заустављен саобраћај у Дунавској улици и Београдском кеју због проласка људи и технике. Прекида саобраћаја ће бити и током пробе и на сам дан манифестације.

Дан Војске се обележава у знак сећања на Други српски устанак, подигнут 23. априла 1815. године у Такову.