ДЕЦА ИЗ ОПШТИНЕ РАНИЛУГ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Већ четврту годину за редом, у организацији Црвеног крста Новог Сада група деце из Општине Ранилуг бораве у Новом Саду. Тим поводом, одржан је пријем у Градској кући где је основце са Косова, представнике Општине Ранилуг и представнике Црвеног крста поздравио помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић.

– Град Нови Сад, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем подржава наш народ на Косову и Метохији. Више пута до сада помагали смо на различите начине, између осталог и слањем обуће и одеће, пакетића за бебе, затим књига за тамошњу библиотеку и другим активностима. Наставићемо тако и даље, а све зарад неговања сјајних пријатељских и братских односа који трају већ годинама-изјавио је Александар Петровић пожелевши гостима пријатан боравак и да се у Новом Саду осећају као код куће, да из њега понесу лепе утиске и да се поново врате.

Госте са Косова и Метохије су поздравили и председник Црвеног крста Новог Сада пуковник др Братољуб Бркљача, као и секретар те организације Драган Лазић, а у име гостију се захвалио потпредседник Општине Ранилуг Давор Петковић.

-Нама је пуно срце када видимо да постоје људи који мисле на нас. Нови Сад је град великог срца и драго ми је што ова деца имају прилику да виде како у једној средини могу сложно да живе људи различитих народности и вероисповести. Сигуран сам да ће се кућама вратити пуни утисака и пуног срца – рекао је Давор Петковић и доделио захвалнице представницима Града, компанија и организација који су омогућила боравак у Новом Саду.

Општина Ранилуг је српска енклава у Косовском поморављу са 6000 становника. Ове године, у периоду од 9. до 12. августа у Новом Саду борави група од 40 деце основношколског узраста у пратњи васпитача и представника Општине Ранилуг.