DECA IZ POLETARCA U ULOZI ARHEOLOGA UZ POMOĆ ODŽAČKOG MUZEJA

U ponedeljak, 25. marta muzejsku jedinicu u Odžacima je posetilo 40 mališana sa svojim vaspitačicama srednje vaspitne grupe iz centralnog objekta „Poletarac“, navodi nasemesto. Deca su imala priliku da vide brojne eksponate i upoznaju se sa bogatom istorijom na ovim prostorima.

Za učenje uz osmeh i kroz interakciju najzaslužniji su bili upravo zaposleni u Muzeju, kustos istoričar Branislav Srdanović i arheolog Nenad Jončić, jer su na sjajan način približili svaki od eksponata i detaljno im objasnili čemu su oni služili u prošlosti.

Mališane je najviše zanimalo kako arheolozi pronalaze predmete, pa su vrtić 27. marta posetili arheolog Nenad Jončić i direktorka Biljana Zlatković i u dvorištu vrtića je organizovano arheološko nalazište, a deca su bila mali arheolozi.

Tom prilikom mališani su iskopavali pravim alatom “kosti” opcrtavali eksponate koje su pronašli u arheološku beležnicu i na kraju nastavili druženje u radnim sobama gde su postavljali pitanja o prvim ljudima, životinjama iz prošlosti koje su živele u našoj okolini, kao i o nakitu, posudama, prvom oružju.

Izvor: nasemesto