ДОДЕЉЕНО ЈОШ 100 АУТО СЕДИШТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НАЈМЛАЂИХ У САОБРАЋАЈУ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и чланови Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора уручили су данас 100 ауто седишта родитељима који су седиште добили путем јавног позива који је расписао Град.

Јавни позив је био расписан од 7. до 9. априла 2021. године, а седишта је добило првих 100 родитеља који су се пријавили и испунили прописане услове.

Члан Савета за безбедност саобраћаја Лука Милановић истакао је да је Сомбор један од водећих градова у Србији који чини све како би повећао степен безбедности саобраћаја у свом граду.

За један од главних приоритета у свом раду Савет за безбедност саобраћаја поставио је унапређење безбедности најмлађих учесника у саобраћају. Ове године додељено је 200 ауто седишта за безбедну вожњу најмлађих суграђана (за првих 100 беба које су рођене у 2021. години и још 100 путем конкурса). Поред овог даривања, наставља се са опремањем вртића у граду и насељеним местима, уређењем зона школе, поделом прварица, едукацијама предшколаца и школараца, а у плану за ову годину је и постављање два брзинска дисплеја у Коњовићевој улици и на Стапарском путу.

Приликом свечане доделе градоначелник Антонио Ратковић је најавио да ће Град и ове године, током маја или јуна, организовати и јавни позив за доделу седишта за вожњу деце бициклом, јер су прошле године суграђани исказали велико интересовање за ову акцију.

Средства помоћу којих се финансирају све активности Савета за безбедност саобраћаја обезбеђена су из наплате казни несавесним возачима на територији Града Сомбора.

Извор: Град Сомбор