ДРОГА И ДЕВИЗЕ НАЈЧЕШЋЕ У ДОЊЕМ ВЕШУ

Цариници су током излазне контроле 18. августа 2018. године у два прекршаја запленили преко 25.000 евра, мање количине марихуане и хашиша, и фалсификовану возачку дозволу.

Први случај откривен је када је у јутарњим часовима на царинску контролу пристигло возило “мазда“ аустријских регистарских ознака, којим су путовала двојица држављана Турске. На питање царинског службеника, да ли имају нешто да пријаве, одговорили су да немају ништа.

Посумњавши у њихову изјаву, цариници су се ипак одлучили за детаљни преглед.
Том приликом, у пртљагу 38-годишњег турског држављанина, пронађена је ПВЦ кесица са 25 грама марихуане, а у његовом новчанику нађена је и дозвола за коју се након провере испоставило да је фалсификована.

На основу појачаних мера надзора излазних путника и анализе ризика, цариници су неколико сати касније, на истом граничном прелазу, поред мање количине наркотика, открили и девизни прекршај, када је “мерцедес“ немачких регистарских ознака, којим су се возила двојица путника турског порекла, пристигао на царинску контролу.

Цариници су у доњем вешу, 35-годишњег држављанина Холандије, Турског порекла, пронашли 25.850 евра, 16 грама хашиша и 6 грама марихуане, а код сувозача још 10.000 непријављених евра.