ДРУГИ „БОРДЕР“ НА ГРАДУ 25. АВГУСТА

Савет за младе СО Ковин као организатор и Центар за културу Ковин као партнер на пројекту, најављују други по реду „БОРДЕР“, централну манифестацију којом млади суграђани обележавају Светски дан младих (у календару, то је 12. август, а Савет за младе својим годишњим програмом одређује датум обележавања у овом месецу, прим. аут) и  одржаће се у суботу 25. августа с почетком главног програма у 21.00, док је пратећи програм планиран већ од 18 сати. Улаз је слободан. 

Овај музички догађај одржава се други пут под отвореним вечерњим небом у амбијенту значајне историјске локације, тврђаве Стари Град –  некадашње границе Аустоугарског царства и Србије. Будући да је идеја читавог пројекта указивање младима на значај историјског наслеђа кроз геолокацију, ове године се обележава и 300 година Банатске војне границе и Пожаревачког мира“, па ће овај важан историјски тренутак бити обележен и низом других активности до краја године (изложбе, предавања..).

У централном делу овогодишњег главног програма наступа „Земља грува“, осмочлани београдски поп бенд, препознатљив по специфичном звуку и имиџу, по јакој дувачкој секцији и троје вокалних солиста различитог израза. Музички жанр је фузија праваца, од соула до реге звука. Иза себе имају два албума: “WTF is Gruvlend!” i “Шта стварно желиш!”, као и пројекат “Дино у Земљи грува”, који је замишљен као омаж великом аутору са ових простора. Ове године обележавају 10  година од свог првог појављивања на музичкој сцени. 

На сцену БОРДЕР-а стиже и састав „Битипатиби“ са  неопсиходеличним звуком и интимним, емотивним текстовима који описују атмосферу на себи својствен, готово месечарски начин. Популарни су широм региона, а њихов други албум „Лешници Дивљи 2“ нашао се на листама најбољих издања. Уна Гашић је лидер на клавијатури и уз њу тренутну поставу бенда чине саксофониста Душан Петровић, Драган Кнежевић  на гитари, Дејан Тошков на бас гитари, Ернест Џанановић на бубњевима.

Последњи састав главног програма који ће се представити на овогодишњем БОРДЕР-у је домаћи „Zuckerpuppen“ – рок трио из Ковина  чији еклектични звук чини бенд јединственим. Чине га Стоја на бубњевима, Цвика – бас гитара и Вулић – гитара/вокал. На њиховом репертоару су искључиво ауторске нумере. Иако је састав новооформљен, чланови негују дугогодишњу сарадњу.

 

Извор: Општина Ковин