ДРУГИ САЈАМ КРИСТАЛА, МИНЕРАЛА И ФОСИЛА НА СПЕНСУ

На спрату новосадског Спенса овог викенда, 2. и 3. децембра од 9 до 19 сати одржава се други Аметрин експо, односно Сајам кристала, минерала и фосила. Велики избор кристала и минерала из целог света, више од 40 излагача из Србије и региона. У плану су занимљива предавања, продајна изложба, интерактивна радионица за децу. Улаз за посетиоце је слободан, а постоји сајамски попуст за доста артикала. Предавања су такође бесплатна и није потребна претходна пријава. Организатор догађаја је интернет продавница Аметрин из Суботице.

Могу се наћи разни декоративни и употребни предмети за љубитеље минерала и кристала. Свећњаци, лампе, сатови, чиније, пирамиде, сфере, плоче од селенита, розенкварца, ахата или горског кристала.  Оргонити, чакра сет у дрвеној кутији са минералима за сваку чакру, разни масажери као део прибора за негу лепоте. Видели смо прелепе шаховске комплете од оникса из Пакистана, за чију је ручну израду потребно око недељу дана рада.

Минерали из Индије, Бугарске и других земаља право су благо за колекционаре. У понуди су сирови и обрађени комади кристала од минијатурних до десетине килограма. За љубитеље древних фосила ту су корали, јежеви, пужеви, фосили лишћа, зуби мосасауруса, отодуса, ајкуле. Абалон шкољке су увек прелепе. Велики је избор накита и украсних предмета, било да купујете за себе или као поклон за предстојеће празнике.

Предавања држе стручњаци из разних области, геологија, фенг шуи, кристалотерапија, дизајн енергетског накита. Могу се добити одговори на интересантне теме, како настају кристали и како кристали могу да помогну у пословном смислу, присуство драгог камења у свим ралигијама света, који су кристали обавезни за добар фенг шуи и да ли ми бирамо кристале или они нас при одабиру накита. Наставник биологије и колекционар фосила и минерала држи интерактивну радионицу за децу. Свако за себе може пронаћи нешто било да сазна, купи или ужива у разгледању.

Текст и фотографије: Ивана В.