DVE MEDALJE TOP FIGHTERA U TAJLANDSKOM BOKSU

Takmičari KBK „Top Fighter“ učestvovali su na prvom Muay Thai Prvenstvu Srbije, koje je održano u subotu 23. aprila u Sremskoj Kamenici, na kojem je učestvovalo 15 klubova. Članovi subotičkog kluba na ovom takmičenju osvojili su dve medalje, navodi subotica.info

Tehnički organizatori prvenstva su bili Victory gum iz Novoga Sada i Memento mori MMA iz Sremske Kamenice. U konkurenciji juniora debitovali su Nikola Kolar u kategoriji do 67 kg, koji je osvojio bronzanu medalju i Nikola Lončar u kategoriji do 81 kg, koji je osvojio zlatnu medalju.

Trener Alen Heralić zadovoljan je nastupom svojih takmičara na tajlandskom boksu, koji je sličan kik boksu, ali ipak ima dosta razlika, od toga da se ima pravo udarati protivnik laktovima, do iscrpljujućeg aktivnog klinča gde možete konstantno zadavati udarce laktovima i kolenima, baciti protivnika i hvatati protivnikove nožne udarce i istovremeno zadavati udarce nazad. Takođe u tajlandskom boksu pridodaje se dosta pažnje bezbednosti takmičarima, pa tako svi borci pored kacige za glavu, nose i štitnike za laktove, a juniori i mlađi uzrasti nose i zaštitni prsluk za telo.

MuayThai Savez Srbije nakon skoro deset godina ponovo se aktivirao pod novim rukovodstvom, koje čini predsednik saveza Dušan Kilibarda i generalni sekretar saveza Bogdan Stojčić koji će nesumnjivo pridoneti razvoju i popularizaciji ovoga sporta u Srbiji.

Izvor: subotica.info