ŽIVOT I RAD NIKOLE TESLE PRIKAZAN KROZ INTERAKTIVNU RADIONICU

Đaci u osnovnim školama „Isa Bajić“ i „Petefi brigada“, kao i deca iz vrtića „Sunčica“ imali su prilike da se, kroz interaktivan i kreativan rad upoznaju sa likom, delom i stvaralaštvom najslavnijeg srpskog naučnika i inovatora, Nikole Tesle, navodi nasemesto.

Sama radionica koja je održana zasniva se na pravljenju stripa i nosi naziv „Oživljavam slike rečima“. Autor i prezenter radionice o životu Nikole Tesle je profesor srpskog jezika i književnosti iz Bajine Bašte, Bojana Petronijević, koja je istakla i pohvalila veliku zainteresovanost dece za ovu temu, kao i njihovu kreativnost i marljivost:

„Radionica objedinjuje kulturu izražavanja i umetnost stripa, a oslanja se na autobiografiju Nikole Tesle. Ona ima za cilj da, đaci kroz kreativne zadatke, sami zaključe šta je to strip, a moj deo zadatka je da kroz sve to provučem motive iz Teslinog života. Gostovala sam u mnogo kulturnih i prosvetnih ustanova i mogu slobodno da kažem da su reakcije dece veoma pozitivne, jer su pokazali ogromnu zainteresovanost za vannastavne teme a, sa druge strane, multimedijalni rad se pokazao kao najpodobniji način za prezentovanje tih tema“.

Narodna biblioteka Kula organizovala je ovu radionicu, a upravo iz ove institucije najavljuju i ubuduće slične aktivnosti, kako bi se nastavio rad na podsticanju kreativnosti, kako đaka u školama, tako i polaznika u predškolskim ustanovama.

Izvor: nasemesto