ДВЕ НАГРАДЕ ЗА ДИОГЕНОВУ ШКОЛУ

У холу Покрајинске владе у Новом Саду, у петак, 3. јуна, организована је свечана додела награда за најуспешније васпитно – образоване установе које су учествовале у Програму „За чистије и зеленије школе у Војводини“ за школску 2021/2022. годину.

Међу награђених 46 најбољих васпитно-образовних институција и ове године нашла се Основна школа „Душан Вукасовић Диоген“ Купиново, а први пут од ове године награђено је и 7 наставника и васпитача који успешно учествују у програм од његовог почетка.

Једна од награђених наставника је и учитељица и координаторка пројекта у купинској школи Марјана Михајловић, која је са поносом истакла да се ова школа и ове године издвојила својим еколошким активностима, што је резултовало оваквом наградом. Она додаје, да су обе награде додатна мотивација за даљи рад на развијању свести о важности очувања животне средине код ученика, па самим тим, како је рекла, и њихових родитеља.

Награђени ученици као награду за свој труд и рад добили су излет у једно од четири заштићена подручја, који ће, по речима Михајловић, бити реализован до краја јуна.

Програм „За чистије и зеленије школе у Војводини“ спроводи Покрајинска влада, а пре 13 година покренули су га Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине и Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, у сарадњи са Покретом горана Војводине, са циљем да се у вртићима, школама и локалним заједницама широм Војводине подигне свест и лична одговорност за бригу о животној средини.

Извор: Општина Пећинци