ЕКОЛОШКО УНИШТАВАЊЕ КОРОВА И ДРУГИ НОВИТЕТИ НА САЈМУ „ВИВО ИРИГ“

По завршетку пријава за учешће на Сајму виноградарства и воћарства „ВИВО Ириг“ који ће се одржати у недељу 14. априла поред стадиона ФК „Раднички“ у Иригу, организатори су саопштили да се пријавило више од осамдесет излагача, међу којима поједини нуде неколико новитета који до сада нису виђени на овим просторима.

Када је у питању механизациони део сајамске понуде, поред трактора, прскалица, атомизера, машина за окопавање, опреме за прераду воћа и производњу вина и ракије, у Иригу ће посетиоци имати прилику да виде трактор са херметички затвореном кабином, али и право освежење међу пољопривредном опремом – машина која воденом паром уништава коровске биљке.

У последње време све се више тежи еко-производњи, односно производњи која подразумева потпуно природну и без хемикалија заштиту биљних култура, тако да машина која користи само воду за уништавање корова представља крупан корак ка реализовању те замисли и ка здравој трпези потрошача.

На Сајму ће бити обезбеђена демонстрација рада машина и за најбољи новитет посебан жири доделиће признање.   

За све сладокусце и љубитеље доброг вина и ракије, у изложбеном делу наћи ће се и преко четрдесет излагача из сремских винарија и дестилерија, али и малих привредних газдинстава која нуде природне џемове, сушено и чоколадирано воће, производе од меда.

Улаз на Сајам потпуно је бесплатан, а капије се отварају 14. априла од 9 часова.

Извор: Општина Ириг