FUDBALERKE SPARTAKA UBEDLJIVOM POBEDOM ZAPOČELE PRVENSTVO

ŽFK Spartak – TSC 7:0 (2:0)

Gradski stadion u Subotici bez prisustva gledalaca. Sudija: Jasmina Mickoska. Strelci: Tijana Filipović  (2., 39., 69. i 79. minut) Natalija Obradović 81. minut (KU),  Violeta Slović 88. minut, Tijana Matić 90. minut

ŽFK Spartak: Milica Кostić, Alina Baka (67. Tanasković), Oršoja Vajda (81. Ilić),  Violeta Slović, Anđela Frajtović (75. Nađ), Vesna Milivojević, Kaylle Davis (75. Obradović), Tijana Filipović, Sara Pavlović, Tijana Matić, Živana Stupar (67. Ćirić)

TSC: Tanja Đapić, Natalija Drobnjak, Milana Knežević, Betina Balaž, Reka Šoti, Nikolina Jelača (78. Božić), Mina Кecman (90. Kovač), Кatarina Siluši, Ivana Trbojević (86. Ivošević), Marijana Jankov, Čila Кermeci

Pre početka utakmice Komesar za takmičenje Momčilo Marić ekipi Spartaka uručio je pobednički pehar za sezonu 2019/20, navodi subotica.info. Slavlje su upotpunile veteranke Spartaka koje su fudbalerkama dodelile zlatne medalje. U prošloj sezoni subotičanke su osvojile jedanaestu titulu, desetu zaredom što sigurno predstavlja velik i uspeh ovog kluba i pokazuje dominaciju u ženskom srpskom fudbalu.  

Fudbalerke Spartaka novu sezonu su započele goleadom protiv novajlije u elitnom rangu ekipom TSC iz Bačke Topole. Povele su već u drugom minutu golom izuzetno raspoložene Tijane Filipović koja je na ovoj utakmici postigla čak četiri gola, da bi u poslednjih deset minuta postigli čak četiri gola i time totalno razoružali rivala.   

Već u prvom napadu Tijana Matić se probila po levoj strani, dodal do Tijane Filipović koja sa desetak metara pogađa za 1:0. U 39. minuti Tijana Filipović lobuje protivničkog golmana za 2:0. U poslednjim minutama prvog poluvremena TSC je imao odličnu priliku da smanji rezultat. Milana Knežević se probila po levoj strani dodala do Mine Kecman koja je za delić sekunda zakasnila da loptu pošalje u mrežu.

Početak drugog poluvremena nije doneo puno uzbuđenja na utakmici, sve do 69, minuta kada je Filipovićeva i treći put zatresla mrežu protivnika. Četvrti gol postigla je u 79. minutu i najavila uverljivu pobedu svog tima. Trener domaćih u poslednjih 25 minuta uveo je pet novih igračica što se primetilo na igri. Nakon što je u kaznenom prostoru u 81. minuti bila oborena Vesna Milivojević, loptu je uzela i u mrežu sprovela Natalija Obradović kojoj je ovo bio debitantski nastup u Super ligi. U 88. minuti Tijana Matić asistira Violeti Slović koja glavom iz neposredne blizine loptu šalje u mrežu za 6:0. Konačan rezultat od 7:0 postavila je Tijana Matić u 90. minutu.

Izvor: subotica.info