GOSPOĐINČANI NA SVETOSAVSKOM TURNIRU U ŽABLJU

GOSPOĐINČANI NA SVETOSAVSKOM TURNIRU U ŽABLJU

Dana 27.01.20019 godine u Žablju je održan Svetosavski turnir u malom fudbalu, fudbalskih klubova sa teritorije opštine Žabalj.

Gospođinčani su imali svoje predstavnike na turniru koje je vodio trener prof. Petar Bubnjević.

Prva utakmica protiv fudbalskog kluba ŽSK iz Žablja bila je veoma dobro odigrana i u njoj su gospođinački fudbaleri ubedljivo trijumfovali, pobedili su rezultatom 4-1.

U ovoj utakmici je Marko Klincov postigao het-trik sa neviđenom lakoćom tri puta je zatresao mrežu golmana ŽSK, što ga je opravdano kvalifikovalo na kraju turnira za najboljeg igrača.

U finalu turnira gospođinački fudbaleri su igrali protiv Hajduka iz Čuruga i izgubili rezultatom 0-1, u nastavku utakmice imali su mnogo šansi da izjednače rezultat, što bi im garantovali prvo mesto na turniru. Uprkos predanoj igri gospođinčana, lopta zahvaljujući dobroj odbrani protivničkog golmana nije htela da uđe u protivnički gol.

Golman fudbalskog kluba Hajduk iz Čuruga proglašen je za najboljeg golmana na turniru.Trener prof. Petar Bubnjević u izjavi za Vojvođanske vesti sa geo. poreklom, „Na ovom turniru osvojili smo drugo mesto, lično sam zadovoljan igrom ekipe, odmerili smo snage sa svojim komšijama, lepo smo se družili i sve pohvale organizatorima turnira“.

Bavljenje sportom od malih nogu je veoma važno za decu, na taj način deca se razvijaju kako fizički tako i psihički, stiču nove prijatelje i stvaraju osećaj pripadnosti ekipi za koju igraju.

Ovim rezultatom pokazali su da gospođinački fudbal ima perspektivu.

Za vojvodjanske.rs

Author Image
Lala
%d bloggers like this: