GOSTI IZ LJIGA IZNENADILI DOMAĆI SPARTAK

Subotički Spartak dozvolio je da se desi iznenađenje u Subotici, navodi subotica.info. Gosti iz Ljiga odneli su bodove koje su domaćini verovatno već unapred uknjižili. Nakon vodstva od 2:0 za ekipu iz Ljiga, subotičani su uspeli da osvoje set i povedu sa velikih 20:11 u četvrtom setu. Imali su subotičani i 24:18, ali ni to im nije bilo dovoljno da izbore peti set te su gosti otišli kući sa bodovima. 

Domaći su slabije od očekivanog ušli u ovaj duel. Kada bi napravili razliku od par poena uporni gosti bi to ubrzo stizali. Ipak, u finiš meča subotičani su ušli sa vodstvom od 21:17 uspešnim napadom koji je realizovao Ilić. Međutim, ekipa iz Ljiga se nije predavala, razlika se brzo istopila. As poenom Maksimovića preokrenuli su na 23:21 da bi Perić doneo prednost Spartaku iz Ljiga  od 1:0 u setovimna.   

Slično je bilo i u drugom setu. Dobro su započeli subotičani poveli sa 10:5 nakon uspešnih poena Tumbasa i Veselinovića. Uporni gosti su ponovo uspeli da poravnaju rezultat a subotičani da se još jednom rezultatki odlepe na 19:14. Raspoloženi Maksimović smanjuje na 18:20 a ubrzo je bilo 22:22. Usledio je tajm aut koji je zatražio trener Žakić, međutim to nije poremetilo odbojkaše Spartaka iz Ljiga koji su blokom Gajića stigli do prednosti od 2:0 u setovima. 

Početak trećeg seta pripao je gostim iz Ljiga. Na obaveznom odmoru imali su dva poena prednosti. Vratio se domaći Spartak u meč, Ilić je doneo toliko željeni preokret pa su subotičani preokrenuli na 17:15. Gosti su još jednom uzvratili te preko Maksimovića poravnali na  20:20. Domaći prvi dolaze do set lopte, bilo je 24:23, a napad Perića koji je završio u autu najavio je eventualni rezultatski preokret. .

Subotičani su do prepoznatljive igre stigli tek početkom četrvtog seta. Blokom Kecmana poveli su sa 7:4 da bi Ilić na isti način poentirao za 12:8. Ubrzo su imali i velikih 18:10, te se činilo da će konačnog pobednika odlučiti poslednji peti set. Međutim odbojkaši iz Ljiga se nisu predavali, uz fantastičnu seriju i preko raspoloženog Maksimovića prilaze na samo poen zaostatka, 23:24. Jungić šalje loptu u aut za novo poravnanje, sledi poen Perića za prvu meč loptu, koju su gosti i iskoristili pošto je Kecman smečirao u aut.

Izvor : subotica.info