ГРАД НАСТАВЉА СА ПОДРШКОМ МАЛИМ ПРИВРЕДНИЦИМА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић посетио је ДОО „СЕВУ 2015“ које се бави производњом елемената за ентеријер. Са директором Александром Рајачићем, разговарао је о пословању тог предузећа које је добило средства за набавку машине за рад, а по основу Јавног позива за доделу бесповратних подстицајних средстава за набавку опреме и машина за микро, мала предузећа и предузетнике Града Новог Сада.

– Микро и мала предузећа и предузетници, са преко 98 посто учешћа у привредној структури, чине срце привреде града. Те фирме доста сарађују са великим компанијама, које су отвориле своја седишта у нашем граду, у протеклој деценији. Спровођење политике довођења инвеститора у Нови Сад, уз истовремену подршку домаћим, малим привредницима, даје резултате. Управо из тог разлога, Град од 2020. године подржава тај сектор расписивањем Јавног позива за набавку машина и опреме. До сада је око 200 привредних субјеката добило средства по овом основу. Посетили смо фирму „СЕВУ 2015“ која је на конкурсу прошле године добила бесповратну субвенцију у износу од 800 000 динара за набавку машине неопходне за рад. Ове године из буџета смо за ту сврху издвојили 50 милиона динара, те позивамо мале привреднике, да већ у другој половини марта, конкуришу за средства. Континуирано улагање у привреду доводи до одличних резултата и на пољу запошљавања.  Тако је, према последњим подацима, прошле године у Новом Саду радило 168 556 људи, што је за око 3 300 више него у 2021. години – рекао је градоначелник Милан Ђурић и додао да је у периоду од 2012. године до данас чак 38 500 новозапослених суграђана.

Директор и власник фирме, Александар Рајачић захвалио се градоначелнику и Градској управи за привреду на субвенцији која му је омогућила унапређење пословања.

– Ми смо мала фирма основана 2015. године која броји петоро запослених и тежи развоју. Сарађујемо са више компанија, добављачи смо за „Континентал“, а извозимо и за немачко тржиште – истакао је Александар Рајачић.