ГРАД ПОМОГАО ФУДБАЛСКИ КАМП “СПОРТ ЗА СВЕ, СПОРТ ДОСТУПАН СВИМА”

Уз подршку локалне самоуправе и ОФК “Кикинде 1909”, педесетак малишана оплеменили су фудбалска знања и још више заволели најпопуларнији тимски спорт. На Градском стадиону, од 19. до 29. августа,одржан је фудбалски камп “Спорт за све, спорт доступан свима”. О основним елементима фудбалске игре, али и важности бављења спортом и физичком културом, будућим мајсторима бубамаре говорили су Марко Вукобрат, Владимир Китановић и Небојша Ђукић:

– Желели смо да окупимо децу, узраста од 6 до 12 година, међу којима има и оних чији родитељи не могу да им приуште плаћање тренинга. Створили смо овој деци једнаке услове за бављење спортом, независно од материјалног стања њихових родитеља. Посебно смо радили с голманима и осталим играчима. Верујем да смо испунили наш основни циљ, да децу окупимо на стадиону и да их фудбалски едукујемо. Развијали смо код њих индивидуални, али и тимски дух. Сазнали су шта је победа, а шта пораз – поручио је Марко Вукобрат. Први по реду фудбалски камп осмислила је и реализовала Спортска организација „Вукобрат 25”, а на сјајној организацији честитао је и Миодраг Булајић, члан Градског већа:

– Свако бављење даровитом и талентованом децом заслужује маскималан респект и поштовање. Организатори су промовисали усвајање здравих стилова живота, као и подизање свести о значају бављења спортом. Нарочито је похвална идеја да се створе једнаки услове свој деци да се баве спортом, без обзира на материјално стање њихових породица. У случају овог кампа то је и урађено- подвукао је Булајић.

Извор: Град Кикинда