ГРАДОНАЧЕЛНИК БАКИЋ: РЕШИЛИ СМО ВИШЕДЕЦЕНИЈСКИ ПРОБЛЕМ ГРАЂАНА МЗ „ГАТ“

„Данас смо пустили у рад пумпну станицу која ће омогућити пребацивање атмосферских и отпадних вода од Колектора И, који се налази у Велебитској улици, до Колектора 0, у улици Драгојле Јарневић. Због тешког и захтевног терена, тражили смо решење и по мишљењу струке ово је системско решење на дуге стазе, јер је овај део града, тачније Месна заједница ’Гат’,  једна од најнижих тачака надморске висине у Суботици, стручно названа нулта тачка. Чекало се, нажалост, више деценија на решавање овог проблема, али сам поносан што смо коначно решили и тај проблем наших суграђана у овој месној заједници који су до данас, услед мало већих падавина, имали поплаве у својим двориштима и кућама, и трпели одређену штету“, нагласио је градоначелник Суботице Стеван Бакић након пуштања у рад црпне станице у Велебитској улици, у суботичкој МЗ „Гат“.

Навео је да је вредност инвестиције око 400.000 евра и да је пројекат рађен у две фазе.

„Прва фаза је рађена од  октобра 2019. до септембра 2020. године. Вредност те фазе је  23,5 милиона динара, један део средстава је обезбедио Град Суботица, а други ЈКП ’Водовод и канализација’. Друга  фаза је рађена од новембра 2021. године па до данашњег дана, њена вредност је 22,5 милиона динара и комплетан износ обезбедио је Град“, истакао је Бакић.

Додао је да су инсталирана два пумпна агрегата  немачког произвођача „Хидростал“, капацитета 2.000 кубних метара воде на час, и да је обезбеђен  агрегат од 55 киловата у случају престанка напајања електричном енергијом.

„Све је јако добро урађено, изоловано, како рад агрегата не би утицао на околину и на грађане. Поносан сам  на моје сараднике, на градску менаџерку, на секретара Секретаријата за комуналне делатности, на наше инжењере у ЈКП ’Водовод и канализација’, јер су предузели све да испунимо моје обећење, дато грађанима по именовању на место градоначелника, да ћу дати све од себе да решимо овај проблем. Ово је најбољи пример добре фискалне политике у претходној години која је омогућила да можемо да определимо средства да бисмо завршили овај пројекат и решили проблем наших грађана у овом делу града. Трудићемо се и даље да све проблеме са којима се сусрећу наши суграђани решавамо системски, јер не желим решења на месец или два, већ инсистирам на дуготрајним решењима“, поручио је градоначелник Стеван Бакић.

Извор: Град Суботица