ГРАДОНАЧЕЛНИК НИКОЛА ЛУКАЧ И ЊЕГОВ ТИМ НА ЧЕЛУ КИКИНДЕ

Никола Лукач, нови је градоначелник Кикинде, док ће функцију заменика градоначелника обављати Дијана Киурски Јакшић. Поверење за вођење градском Скуштином, у наредне четири године, указано је Младену Богдану. Заменица председника градске Скупштине остаје Биљана Кикић, док ће и у овом сазиву Жива Кнежевић бити секретар локалног парламента. На данас одржаној конститутивној седници новог сазива градске Скупштине, верификовани су одборнички мандати. Осим Саше Танацкова, градоначелником тим чиниће стари, али већином нови сарадници. Наиме,у односу на претходни сазив, само је члан ГВ остао Саша Танацков. Он ће бити задужен за ресор привреда и инвестиције. Милена Живков ( култура и образовање), Мирослав Дучић (комунална инфеаструктура и ванредне ситуације) и Драган Пецарски (спорт и омладина) кадрови су владајуће СНС. Кадрови мањинских чланова владајуће колације чине кадрови СПС и СВМ. То су социјалисти Љубан Средић (пољопривреда и месне заједнице) и Стеван Иличић (екологија) као и Рамона Тот (националне мањиине, родна равноправност и брига о породици):

– Желим да се свима захвалим за прилику која ми је указана. Хвала грађанима Кикинде који су на недавно одржаним изборима, својим гласовима, јасно и недвосмислено, показали да поштују и подржавају политику и рад Александра Вучића и да желе да се у Кикинди ради онако како је председник ради на државном нивоу- поручио је градоначелник Никола Лукач и наставио:

– Воља Кикинђана биће поштована. Трудиће се са тимом мојих сарадника да радим за народ, за грађане Кикинде и да будем ту за сваки њихов проблем. Нашим радом ћемо доказати да смо овде због грађана, а не обрнуто. Захвалио бих се и досадашњем градоначелнику Павлу Маркову на свему што је са својим тимом урадио у претходних седам година. Наставићу све добре започете пројекте- казао је градоначелник Лукач и најавио ребаланас буџета. Од коалиционих парнтера очекује да дају пун допринос реализацији заједничких циљева, док је опозицији поручио да ће бити отворен за њих и за њихове критике:

– Наш циљ треба да буде исти, да се Кикинда развија. Кикинда мора да настави да живи. То је данас најважнији задатак- закључио је Лукач.

Извор: Град Кикинда