ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО РВАЧКЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦЕ НА ПРИПРЕМАМА ПРЕД ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: НЕКА СЕ У ЗАГРЕБУ ПОНОВИ БЕОГРАД

Када је, уочи Светског шампионата у рвању, септембра прошле године, градоначелник Зрењанина Симо Салапура посетио наше репрезентативце током припрема у Зрењанину, нико није могао претпоставити да су се на струњачама у Дому борилачких спортова „ковале“ четири златне медаље. Овај незапамћен успех у иначе трофејном рвачком спорту још једном је потврдио да у Зрењанину постоје оптимални услови за припреме и да Рвачки клуб „Пролетер“, у сарадњи с Градом Зрењанином и националним савезом, може репрезентативцима да обезбеди све што је неопходно да на највећа европска и светска такмичења оду потпуно спремни. 

Сада су рвачи Србије поново завршне припреме обавили у Зрењанину и у среду их очекује пут за Загреб, где ће учествовати на Европском сениорском првенству у грчко-римском стилу, које траје до 23. априла. Међу девет репрезентативаца, четворица долазе управо из „Пролетера“ – Виктор Немеш, Борис Петрушић, Михаил Каџаја и нови члан клуба, Георги Тибилов, а уз њих је и члан стручног штаба, тренер Војислав Трајковић.

Српску рвачку експедицију посетио је данас градоначелник Зрењанина, с истим жељама и очекивањима као пред Светско првенство у Београду. Пожелео је нашим репрезентативцима успех на првенству Европе и подсетио да су четири светска злата „искована“ у нашем граду, матичној кући рвача „Пролетера“. Заједно с градоначелником, у посети су били и генерална секкретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић и директор „Спортских објеката“ Данијел Шебез. Овога пута сви присутни сложили су се у једном, када је у питању континентални шампионат: „Нека се у Загребу понови Београд“.

Градоначелник Салапура истиче подршку Града Зрењанина и сарадњу не само са националним рвачким савезом, на чијем је челу Зрењанинац Жељко Трајковић, већ и са светском асоцијацијом, коју предводи наш сународник Ненад Лаловић.

„Рвање је најтрофејнији спорт у нашем граду, „Пролетер“ је клуб са највише освојених титула државног првака и све то, уз дугу традицију, одличну организацију клуба и интересовање за тренинге, који су, иначе, бесплатни за сваког, гарантује да ће Зрењанин и даље остати рвачки центар Србије и право место за окупљање наших најбољих рвача пред сва највећа такмичења“, рекао је овим поводом градоначелник Зрењанина. 

Извор: Град Зрењанин