ГРАДОНАЧЕЛНИК УРУЧИО НОВОГОДИШЊЕ ПАКЕТИЋЕ ДЕЦИ КОЈА ПОХАЂАЈУ ШКОЛУ „9. МАЈ“ – НИЈЕ ТО САМО ДЕЉЕЊЕ ПОКЛОНА, ВЕЋ И СКРЕТАЊЕ ПАЖЊЕ НА ОВУ ОСЕТЉИВУ ПОПУЛАЦИЈУ

Градоначелник Симо Салапура, као што је то био случај и ранијих година, посетио је данас Основну и средњу школу „9. мај“ где је ученицима те школе уручио више од две стотине новогодишњих пакетића.

Како је рекао, на овај начин настављена је традиција да Град Зрењанин пред новогодишње и божићне празнике обрадује најмлађе, као и оне старије садржајима на главном градском тргу, али и прилика да буду обрадовани и сви они који спадају у осетљиве категорије суграђана, попут ученика који похађају основну и средњу школу „9. мај“.

– Као и сваке године није то само дељење поклона, већ и скретање пажње на ову осетљиву популацију, на њихов потенцијал који је несумњиво велик и захвалност школи „9. мај“ која готово свакодневно показује колике су њихове могућности. На грађанима нашег града јесте да препознају тај потенцијал, да они живе поред нас, да живе са нама, да су део наше локалне заједнице и да све то заједно подржимо у циљу промоције њихових потенцијала, али и у смислу друштвене одговорности када су у питању локална самоуправа и одређене компаније које помажу ову установу – рекао је градоначелник.

Када је реч о овој школи, нагласио је да се завршава потпуно нови објекат који ће омогућити нове капацитете чиме ће значајно бити унапређен васпитно – образовни рад у тој школи.
Он је изразио очекивање да следећа школска година започне у том новом објекту где поред унапређеног квалитета рада бити побољшани и услови наставног кадра.
– Желим да укажем и на то да у овој школи постоји и школска задруга, а уверили смо се на продајној изложби у холу Градске куће, организованој 3. децембра поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, колико су њихови производи квалитетни. Део тих производа нашло је своје место у репрезентацији, односно поклонима који град Зрењанин поклања својим пословним партнерима и важним гостима. У склопу новогодишњих празника овој школи желим да у следећој години, као што смо и обећали, крену са наставом у новом простору – поручио је градоначелник Салапура.

Захваливши се на поклонима, директорка школе „9. мај“ Снежана Вукић казала да је додела пакетића већ постала традиција и да су много срећни што је данас на додели пакетића било много деце, будући да су неки од ученика и наставника због болести били спречени да дођу.

Извор: Град Зрењанин