GRADSKI KARNEVAL I TRADICIONALNI DOČEK DEČIJE NOVE GODINE U „LEDENOJ ŠUMI“

Tradicionalni gradski doček Dečije Nove godine biće organizovan u Novom Sadu 31. decembra u dnevnom terminu a na radost i oduševljenje najmlađih Novosađana i njihovih porodica i ove godine u biće upriličen gradski karneval, muzičko scenski program za najmlađe u „Ledenoj šumi“ i puštanje hiljadu balona dečijih želja iz Dunavskog parka.

Program počinje u 10.30 časova kod Zmaj Jovinog spomenika u Zmaj Jovinoj ulici, gde je predviđen skup dece i učesnika novogodišnjeg gradskog karnevala koje će dočekati „Haos animatori“ i miljenici novosadskih mališana, ulične žive statue Snežna kraljica i Lizalica.

Pozivamo svu decu da se za ovu priliku shodno željama i mogućnostima maskiraju a za sve one koji nisu u mogućnosti da tog dana ponesu kostime, organizatori su pripremili novogodišnje kapice i praznične rekvizite koje će animatori podeliti deci.

U 11 časova novogodišnja povorka predvođena animatorima će krenuti Dunavskom ulicom ka Dunavskom parku gde će ih na scenskoj bini u 11.15 časova dočekati pozorišna trupa „Teatrilo“ sa novogodišnjom predstavom „Novogodišnji zagrljaj“.

Nakon njih će nastupiti Deda Mraz sa gitarom koji će na pravi način zagrejati atmosferu kako bi zajednički tačno u podne ispratili 2022. godinu i tradicionalno iz Dunavskog parka i „Ledene šume“ pustili hiljadu balona najlepših dečijih želja za 2023. godinu.

U 12.15h počinje nastup benda „Đarma i metkovi“ koji sviraju najveseliju rock and roll muziku uz koju će kako deca tako i roditelji imati priliku za najbolji zajednički novogodišnji provod.

Za one koji budu želeli 31. decembra da se oprobaju na klizanju u „Ledenoj šumi“ radno vreme klizališta je od 9 do 20.30 časova dok će 1. januara klizalište biti otvoreno od 10.30 do 22.30 časova.

Projekat Dečije Nove godine organizuje udruženje građana „Limbo“ uz podršku manifestacije „Ledena šuma“.