ИГОР МИРОВИЋ И АНА БРНАБИЋ ОБИШЛИ У НОВОМ САДУ ЛОКАЦИЈЕ НА КОЈИМА ВЛАДА СРБИЈЕ И ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА РЕАЛИЗУЈУ ЗАЈЕДНИЧКЕ ПРОЈЕКТЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и премијерка Србије Ана Брнабић, обишли су данас у Новом Саду локације на којима Влада Србије и Покрајинска влада заједнички реализују изградњу Научно-технолошког парка, нове зграде Института Биосенс и Студентског културног центра.

По обиласку радова Мировић је изјавио да ће изградња нове зграде Института Биосенс, на површини од 7000 квадратних метара, почети 2019. године.

„У новом простору ће Институт Биосенс моћи ефикасније да развија пројекте које је и до сада развијао боравећи у простору зграде Ректората, који није био адекватан, имајући у виду значај Института, потенцијале, могућности које отвара за сва истраживања и целу нашу земљу“, навео је Мировић.

Мировић и Брнабићева обишли су и локацију на којој ће почети изградња зграде Студентског културног центра у којој ће бити смештен и нови ресторан за исхрану студената и други садржаји.

„Изградња тог објекта ће такође почети следеће године“, најавио је Мировић додајући да су и за зграду Института Биосенс и Студентског културног центра обезбеђене грађевинске дозволе.

„Научно-технолошки парк, који ће бити завршен до краја следеће године, Институт Биосенс, Студентски културни центар – представљају круну Новосадског универзитета, једног од најбрже растућих универзитета у овом делу Европе, са сјајним резултатима у много области“, казао је Мировић.

Премијерка Ана Брнабић је изјавила да су Научно-технолошки парк и Институт Биосенс, два највећа и најважнија пројекта улагања у инфраструктуру која подржава науку, иновације старт-ап компаније, које ће служити Новом Саду, Војводини и Србији за, како је навела, мало другачију парадигму раста и развоја Србије, која се ослања на економију знања, иновација и науке.

Брнабићева је најавила да ћe следеће године бити формиран фонд за науку, те да ће више новца бити издвојено и за Фонд за иновације.